Cunoștințe logistice 28.11.2022
5

Ce face o casă de expediții în transportul de marfă?

Camioane galbene staționează la un depozit.


Atunci când vine vorba de transportul de mărfuri, între transportator și expeditor poate să existe un intermediar. Acest intermediar asigură medierea transportului și tuturor detaliilor logistice ce țin de el. Toată această responsabilitate este preluată de o casă de expediții. În cele ce urmează vom discuta despre importanța acesteia, rolul ei și alte detalii care țin de transportul de marfă. 

Care este rolul unei case de expediții? De ce este atât de important?

După cum am menționat și anterior, o casă de expediții este un intermediar între transportator și expeditor. Practic, o aceasta se va ocupa cu găsirea unui transportator potrivit pentru o anumită marfă. Cei ce lucrează în acest domeniu sunt cu adevărat profesioniști și dedicați în a face cele mai bune alegeri. Astfel legătura se va face între:

  • Transportatori care caută marfă pentru transportat
  • Expeditori care dețin marfa și caută camioane, transportatori.

O bună casă de expediții va face în așa fel încât totul să decurgă perfect și că ambele părți să fie mulțumite de servicii. Totuși, lucrurile nu stau atât de simplu, deoarece mereu vor exista anumite cerințe precum:

  • Un termen limită al încărcării de marfă
  • Un termen limită al descărcării de marfă
  • Un anumit buget fix
  • Un anumit tip de camion / transportator necesar pentru un anumit tip de marfă.

Astfel, înainte de toate, va fi necesar că o casă de expediții să țină cont de toate aceste aspecte și cerințe. Toți cei care profesează într-un astfel de domeniu sunt foarte bine pregătiți pe multe planuri, precum cele ce țin de marketing, IT, transporturi, logistică și multe altele.

Este o necesitate o casă de expediții?

Absolut! Indiferent că ești transportator sau expeditor, un astfel de serviciu este un „must have”, pentru că lucrurile să funcționeze fără probleme. Colaborarea cu o astfel de companie te va scuti de anumite bătăi de cap și îți va aduce îmbunătățiri în materie de timp și buget.

Profesionalismul și munca prestată nu pot fi înlocuite cu nimic! O astfel de companie poate aduce cu adevărat comoditate, deoarece se poate asigura că nu supune nici transportatorul, cât nici expeditorul la riscuri. Poate de întrebi, dar cum?

Ei bine, o casă de expediții va cunoaște mereu istoricul firmelor cu care lucrează. Astfel, nu vor exista probleme legate de plată sau de siguranța transportului. Totul se va întâmpla în cele mai sigure condiții din toate punctele de vedere. Întreg riscul va fi preluat de către aceștia, astfel încât să nu existe pierderi sau probleme pentru niciuna din firme.

5 motive pentru care să alegi colaborarea cu un intermediar

Domeniul burselor de transport este unul extrem de vast, precum și sectoarele unde o casă de expediții își desfășoară activitatea. Aceasta poate activa și media transporturile din mediu: aerian, naval, rutier sau feroviar.

Cu ce te-ar ajuta o colaborare cu o casă de expediții?
  1. Scapi de orice griji – îți pui încrederea în casa de expediții și poți fi liniștit că toată activitatea se desfășoară ca la carte.
  2. Nu vei mai avea probleme dacă unul din clienți este de altă naționalitate – toate cerințele vor fi adaptate în limba română de către transportator, pentru a facilita o comunicare eficientă.
  3. Beneficiezi de consultanță și suport tehnic oricând ai nevoie.
  4. Scapi de gândul procedurilor logistice care intervin în acest proces.
  5. Poți sta liniștit – lucrurile vor fi mereu în ordine, iar problemele vor fi mereu mediate de către casa de expediții. Astfel, indiferent că ești transportator sau expeditor, nu vei fi implicat în problemele care apar în acest proces.

Astfel, o casă de expediții face toată treaba, de la A la Z în ceea ce privește transportul de marfă. Este un mediator absolut necesar pentru confortul oricărei firme.

Pe lângă avantajele colaborării cu o astfel de firmă, există bineînțeles posibile dezavantaje:

  • Plata unor comisioane pentru prestarea serviciilor
  • Timpul de comunicare mai mare între transportator si expeditor
  • Posibil timpi mai mari de plată al facturilor 

Alege cu atenție cu cine lucrezi

Pentru a ști că gestionarea mărfurilor sau a transporturilor firmei tale este pe mâini bune, alege să colaborezi doar cu o companie de încredere. Astfel, bursele de transport internaționale precum TIMOCOM colaborează doar cu entități de încredere, fie clienți, fie case de expediții sau transportatori. 

În cadrul unei burse de transport internațional se vor găsi mereu cele mai bune variante, astfel încât fiecare client să fie satisfăcut pe deplin. Se va opta mereu pentru varianta cea mai potrivită atât din punct de vedere financiar, cât și cea ce privește gestionarea timpului de transport. 

Totul se va executa în așa fel încât mărfurile să fie livrate la timp, în cele mai bune condiții și la cel mai bun preț. Deși totul sună complicat, datorită profesionalismului în materie de logistică și IT al unei case de expediții, totul va decurge perfect. O companie de încredere va potrivi transportatorii și expeditorii între ei ca niște piese de puzzle.

Experții în logistică te scapă de orice urmă de stres!

Apelează la experți în logistică și IT privind transporturile de mărfuri și scapă de stres și de un job în plus. Lasă acest lucru în mâna profesioniștilor și bucură-te de servicii de calitate și de promptitudine. 

Serviciile oferite de o casă de expediții optimizează toate transporturile, iar totul decurge mult mai simplu. Cu toate că uneori atât firma, cât și expeditorul, și transportatorul se află în țări diferite, întreg procesul se va desfășura fără probleme. Totuși, dacă apar probleme, acestea vor fi mereu mediate, astfel încât transportatorul și expeditorul să se bucure de o experiență perfectă.

Uneori, transporturile trebuie să se întâmple în regim de urgență. Există mereu situații mai complicate, iar aici intervine marele avantaj al acestor case de expediții: intermedierea. Mereu se va căuta soluția ideală și cea mai bună variantă, pentru că totul să se desfășoare în termenii de livrare și de buget.

Așadar, o casă de expediții este unealta eficientă a burselor de transport, deoarece transporturile la nivel internațional se vor desfășura corespunzător.

Deveniți insider în domeniu

Abonați-vă aici și veți primi în mod regulat articole interesante, care vă vor face mai ușoară activitatea de zi cu zi și vă vor extinde orizontul în afaceri.


Abonare Newsletter

sus pe pagină